Protein-pannekaker til den seriøse kampsportutøveren
Er du en seriøs kampsportutøver som elsker pannekaker, men som ikke har lyst til å kaste i deg pannekaker som kan redusere prestasjonen din og gå utover helsen din? Da har du kommet til rett sted.
Sunne alternativer til vanlige pannekaker
Det finnes heldigvis mange gode og sunne alternativer til vanlige pannekaker med hvetemel og sukker. Dersom du er interessert i gode alternative protein-produkter som kan gi deg enda sunnere måltider så kan du med fordel ta en titt på de deilige pannekakemiksene og vaffelmiksene med masse protein hos Bodylab.no.
Ulike typer mel
Det finnes mange gode alternativer til hvetemelet som har lav næringsverdi og ofte gjør at folk føler seg oppblåste og slitne. Du kan for eksempel erstatte hvetemelet med mandelmel, havremel, kokosmel eller til og med tapiokamel. Når det kommer til sunne erstatninger til hvetemel så ligner tapioka mest på vanlig mel når det kommer til smak og konsistens, men denne typen mel inneholder ikke like mye gode fettsyrer/typer fett som for eksempel mandelmel eller kokosmel.
Nedenfor vil du finne to oppskrifter til deilige og sunne pannekaker som kan hjelpe deg med å oppnå alle målene du har satt deg når det gjelder kampsport, optimal prestasjon og god helse.
Pannekaker med et høyt innhold av protein
Denne oppskriften inneholder ingredienser som hjelper til med å holde deg mett hele morgenen. Den er i tillegg svært allsidig da smaken av pannekaken kan endres hvis du bruker smaksatt whey (myse) eller kasein-proteinpulver.
Ingredienser:
- 1/2 kopp cottage cheese
- 1/2 kopp havremel eller mandelmel
- 3 egg
- 1 skje whey (myse) eller kasein-proteinpulver
Kombiner alle ingrediensene og hell deretter litt av røren i pannen. Stek på middels til lav varme, og snu når du begynner å se bobler på overflaten.
Paleo pannekaker til frokost
Disse pannekakene inneholder kun sunne ingredienser, og er en lett måte å lage en deilig frokost, som er full av næring som holder deg mett og full av energi i mange timer.
Ingredienser:
- 2 egg
- 1/4 kopp usøtet eplemos
- 1/2 ts vaniljeekstrakt
- 1/2 kopp (50 gram) mandelmel
- 1/2 kopp (60 gram) tapiokamel
- 1 ts bakepulver
- 1 klype salt
- 1/3 kopp valgfri topping (f.eks. sjokolade, blåbær, bananer, nøtter)
- Smør, ghee eller olje til steking
Visp sammen eplemos og vaniljeekstrakt i en bolle. Ha deretter i mandelmel, tapioka, bakepulver og en klype salt før du visper sammen alle ingrediensene. Bruk smør, avokado-olje eller ghee til steking på middels varme. La pannekakene steke i ca. 3 minutter til de er gylne, deretter kan du snu de og steke i ca. 2 minutter til. Server pannekakene med ønsket topping og pynt.